Portal Sukarelawan
Jom Bantu Komuniti Bersama KOMPIN!
Sertai Kompin Sekarang

KHIDMAT SUKARELAWAN DIPERLUKAN !

Sukarelawan diperlukan bagi  membantu  merealisasikan VISI dan MISI KOMPIN

Syarat Keahlian:

Jenis Keahlian

Sukarelawan KOMPIN

  • Komuniti kita kini berhadapan dengan perubahan budaya serta gaya hidup yang sangat drastik sehingga mendapat kekangan daripada sudut perkembangan ekonomi dan sosial. Komuniti sedang bergelut dengan kekangan ini dan sangat memerlukan sokongan semua pihak termasuk Badan Bukan Kerajaan (NGO).
  • Melihat keadaan ini, KELAB KEBAJIKAN KESEJATERAAN KOMUNITI PINTAR (KOMPIN) merasakan perlunya ada usaha mewujudkan hubungan yang dinamik bersama pelajar-pelajar kolej/universiti sebagai salah satu cabang usaha menyokong keperluan komuniti sekaligus mencapai objektif penubuhannya.

nilai teras Program

Platform Jalinan Ukhuwah

Menyediakan platform yang sihat sebagai medium jalinan ukhuwah antara pelajar bagi menggerakkan aktiviti yang mempunyai nilai dan objektif untuk memberi manfaat kepada komuniti sekeliling mereka.

PUPUK SIFAT EMPATI

Membantu pelajar mendapatkan pengalaman dalam penglibatan aktiviti komuniti dengan kaedah lebih teratur dan berkesan seterusnya memupuk sifat empati dalam diri mereka.

PENDEDAHAN DAN PERKONGSIAN KEMAHIRAN

Memberi pendedahan kepada pelajar untuk menguruskan sumber dan berkongsi maklumat, kemahiran serta keupayan mereka dalam pelbagai aspek bagi mewujudkan sebuah pertubuhan yang lebih dinamik dan berwibawa

Faedah Buat Sukarelawan

RM100 yuran pendaftaran | RM50 yuran tahunan

KAD KEAHLIAN KOMPIN

Luar dari kebiasaan mana-mana pertubuhan, ahli KOMPIN akan menerima Kad Prabayar VISA sebagai kad keahlian.

AKSES dKocek EWALLET

Setiap ahli akan memiliki eWallet dKocek dan dihubungkan bersama kad keahlian. Bawa rakan menjadi sukarelawan, ganjaran RM5 akan dikreditkan dalam akaun eWallet anda.

TSHIRT KESERAGAMAN

Keseragaman adalah elemen penting dalam KOMPIN sebagai simbol kesatuan

SKIM DANA PENGURUSAN JENAZAH DAN PERLINDUNGAN TAKAFUL

Pampasan Kematian akibat kemalangan – RM10k

Cacat kekal akibat kemalangan – sehingga RM10k

Dana Pengurusan Jenazah – RM5k

AKSES PELBAGAI AKTIVITI KOMPIN

Keseragaman adalah elemen penting dalam KOMPIN sebagai simbol kesatuanKOMPIN mempunyai pelbagai perancangan aktiviti pada masa akan datang. Sukarelawan mempunyai akses penuh untuk menyertainya

DAFTAR DAN MENYUMBANG

RM5 daripada yuran pendaftaran tersebut akan disumbang ke Tabung Dana Aktiviti Sukarelawan

  • Usaha untuk melaksanakan PROGRAM SUKARELAWAN SISWA memerlukan dana yang agak besar bagi menyokong keperluan aktiviti yang akan dilaksanakan kelak. Justeru, KOMPIN ingin menyeru para dermawan sekalian agar turut serta dalam Program ini sebagai Penaja kepada pelajar-pelajar yang akan menjadi Ahli Sukarelawan KOMPIN.
  • Hasil tajaan tersebut akan diagihkan semula kepada komuniti mengikut keperluan sama ada agihan bantuan pembangunan infrastruktur, program peningkatan kerjaya, agihan bakul makanan, penyediaan peralatan perubatan dan lain-lain keperluan.
  • Penajaan amat penting buat kami untuk memenuhi objektif dan halatuju penubuhan KOMPIN. Dana daripada tajaan sangat membantu pihak kami dalam menyediakan pelbagai program kemasyarakan, kemanusiaan dan kebajikan khusus kepada pelajar-pelajar kolej/universiti.
  • Logo / imej para penaja juga akan kami paparkan pada setiap paparan iklan serta helaian hebahan kami sebagai tanda penghargaan dan pada masa yang sama dapat membantu menaikkan nama pertubuhan/persatuan/syarikat/koperasi anda di mata masyarakat.

Login

Donation History

Please verify your email to access your donation history.

Sumbangan Ikhlas

#Kompindonate

Sumbangan anda melalui KOMPIN akan menjadi pemangkin untuk meningkatkan ilmu pengetahuan, dan penguasaan serta kemahiran diri dalam  bidang  teknologi maklumat, pendidikan, kesihatan, alam sekitar, pengangkutan  yang semakin canggih.

RM5,262 of RM30,000 raised
RM
Personal Info

Donation Total: RM20.00